Новини

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ПРЕДЕЛНИ ЦЕНИ НА ТОПЛИННАТА ЕНЕРГИЯ


05.06.2020

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ПРЕДЕЛНИ ЦЕНИ НА ТОПЛИННАТА ЕНЕРГИЯ И ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ И ПРЕМИИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ, ПРОИЗВЕДЕНА ПО ВИСОКОЕФЕКТИВЕН КОМБИНИРАН НАЧИН ОТ ЦЕНТРАЛИ С КОМБИНИРАНО ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА И ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ, ПРИ ПРИЛАГАНЕ НА МЕТОДА НА ЦЕНОВО РЕГУЛИРАНЕ „НОРМА НА ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ НА КАПИТАЛА“, СЧИТАНО ОТ 01.07.2020 Г.

На 09.06.2020 г. от 10:00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 8-10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане от разстояние на проект на решение за утвърждаване на пределни цени на топлинната енергия и определяне на преференциални цени и премии за електрическата енергия, произведена по високоефективен комбиниран начин от централи с комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия, при прилагане на метода на ценово регулиране „норма на възвръщаемост на капитала“, считано от 01.07.2020 г.

В тази връзка КЕВР кани за пряко и виртуално участие в общественото обсъждане всички заинтересовани лица по смисъла на чл. 14, ал. 2 от Закона за енергетиката - държавни органи, браншови организации, енергийни предприятия, клиенти, пряко свързани с изготвяния проект, и организации на потребители , чрез писмени въпроси и изказвания на e-mail: ymitev@dker.bg до 16:00 ч. на 08.06.2020 г. и чрез програмата за съобщения Skype.

За участие чрез програмата за съобщения Skype е необходимо да бъде направено следното:

  • Да си регистрирате профил в Skype;
  • Да добавите (след като си регистрирате профил в Skype) профила на КЕВР (EWRC Bulgaria) в Контакти;
  • Да изпратите съобщение в срок до 16:00 часа на 07.06.2020 г., с което да заявите участие по този начин в общественото обсъждане, като се представите с две имена и коя организация представлявате.
  • За участие в общественото обсъждане е необходимо да имате камера и микрофон на устройството, с което ще се включите (компютър, таблет, мобилен телефон). При заявено участие чрез Skype, следва да бъдете на разположение на 09.06.2020 г. от 10:00 часа. 

Служители от КЕВР ще инициират заявка за участие във видео разговор с Вас. Ако искате да наблюдавате цялото заседание може да го направите в интернет страницата на КЕВР в раздел "На живо" https://www.dker.bg/bg/na-zhivo.html, като при осъществяване на връзката по скайп задължително трябва да затворите предаването на живо от интернет страницата,  за да не се получава микрофония.

Проектът на решение е публикуван на интернет страницата на КЕВР.