Новини

Покана за обществено обсъждане


27.11.2020

На 03.12.2020 г. от 10.30 ч в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ 8-10, ет.4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение относно изменение на одобрените цени на ВиК услуги за 2021 г. на „Софийска вода“ АД; „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Смолян; „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД; „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Пловдив; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Силистра; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Кърджали; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Русе; „Напоителни системи“ ЕАД; „ВиК-Златни Пясъци“ ООД; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Перник; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Монтана; „Водоснабдяване и канализация - Шумен“ ООД; „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД; „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас; „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Ямбол; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Враца; „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, гр. Добрич; „Инфрастрой“ ЕООД, гр. Брацигово; „ПСОВ-ЛЕКО КО“ ЕООД, гр. Радомир; „Верила Сървис” АД; „Водоснабдяване и канализация - Видин” ЕООД, гр. Видин; „Водоснабдяване и канализация Йовковци” ООД, гр. Велико Търново; „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД; „В и К” ООД, гр. Габрово; „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Плевен; ВиК-Кресна” ЕООД, гр. Кресна; „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Благоевград, „ВиК Паничище” ЕООД, гр. Сапарева баня, „Водоснабдяване и канализация Берковица“ ЕООД, „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Стара Загора, „В и К” АД, гр. Ловеч, „Водоснабдяване - Дунав” ЕООД, гр. Разград, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. София, „АЦК“ ООД, " Водоснабдяване и канализация" ООД, гр. Търговище, "ВиК Стенето" ЕООД, гр. Троян,  " Водоснабдяване и канализация" ЕООД, гр. Хасково,  „Спринг Форс“ ООД, гр. Нови Пазар  по реда на чл. 6, т. 2 и чл. 29 от Наредбата за регулиране на цените на водоснабдителните и канализационните услуги.

Съгласно решение на КЕВР по Протокол № 254 от 27.11.2020 г., т. 1,  общественото обсъждане ще се проведе по реда на решение на Комисията по Протокол № 175 от 05.08.2020 г. т. 8, а именно – заинтересовани лица по смисъла на чл. 14, ал. 2 от Закона за енергетиката могат да участват виртуално от разстояние чрез програмата за съобщения Skype.

Виртуално участие се осигурява чрез програмата за съобщения Skype, както и чрез писмени въпроси и изказвания, изпращани на e-mail ymitev@dker.bg.

За участие чрез програмата за съобщения Skype е необходимо да бъде направено следното:

  • Да си регистрирате профил в Skype;
  • Да добавите (след като си регистрирате профил в Skype) профила на КЕВР (EWRC Bulgaria) в Контакти;
  • Да изпратите съобщение в срок до 16:00 часа на 02.12.2020 г., с което да заявите участие по този начин в общественото обсъждане, като се представите с две имена и коя организация представлявате.
  • За участие в общественото обсъждане е необходимо да имате камера и микрофон на устройството, с което ще се включите (компютър, таблет, мобилен телефон). При заявено участие чрез Skype, следва да бъдете на разположение на 03.12.2020 г. от 10.30ч.

Служители от КЕВР ще инициират заявка за участие във видео разговор с Вас. Ако искате да наблюдавате цялото заседание, може да го направите в интернет страницата на КЕВР в раздел „На живо“ https://www.dker.bg/bg/na-zhivo.html, като при осъществяване на връзката по Skype задължително трябва да затворите предаването на живо (да изключите звука) от интернет страницата, за да не се получава микрофония.

Проектът на решение относно изменение на одобрените цени на ВиК услуги за 2021 г. е публикуван на интернет страницата на КЕВР.