Новини

КЕВР КАНИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СТРАНИ ДА ПРЕДСТАВЯТ ПИСМЕНИ МОТИВИРАНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТНОСНО ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ТЪРГОВИЯ С ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ, ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪВЕЖДАНЕ НА НОВ ПАЗАРЕН СЕГМЕНТ „В РАМКИТЕ НА ДЕНЯ“


01.08.2017
Във връзка с въвеждане на нов пазарен сегмент „в рамките на деня“ и обединение на пазарите, Kомисията за енергийно и водно регулиране предприема мерки за изменение и допълнение на Правилата за търговия с електрическа енергия /ПТЕЕ/.

    В срок до 15.08.2017 г. КЕВР кани всички заинтересовани страни, които имат отношение и предложения по темата, да представят в деловодството на Комисията своите проекти за изменение на ПТЕЕ, на хартиен и електронен носител.

    Процедурата е в съответствие с провежданата от Комисията политика на пълна прозрачност, посредством привличане на всички заинтересовани страни в процеса на подготовката на проекти за изменение на нормативни актове от нейната компетентност.

    След анализ на всички постъпили в посочения срок писмени предложения, КЕВР ще изготви проект за изменение и допълнение на ПТЕЕ, по който ще се проведе обществено обсъждане.